Beef stroganoff

Sastojci:

  • 700g junećih ili svinjskih šnicli
  • 1 veći crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 400g šampinjona
  • 1 kašika senfa
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika putera
  • 1/2 kašičice bibera
  • 250ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica muskatnog oraha
  • so

Priprema:

  1. Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti meso isečeno na trake. Kada upije svu svoju vodu, zapržiti ga da malo porumeni. Dodati sitno seckani crni i beli luk. Poklopiti i sve zajedno pržiti još par minuta.
  2. Kada luk omekš dodati senf i jednu čau prokuvale vode. Kuvati na srednjoj vatri dok meso ne omekša.
  3. Kada meso omekša dodati šampinjone isečene na listiće, malo posliti, pobiberiti i poklopiti da šampinjoni puste vodu, a za tim dodati biber.
  4. U manjoj posudi izmešati brašno i pavlaku za kuvanje. Izliti u tiganj i dodati malo muskatnog oraha. Dobro izmešati i kuvati još 10-ak minuta da se sastojci sjedine. Možete zaljutiti ljutom mlevenom paprikom po ukusu.
  5. Prijatno!