Čokoladne palačinke sa slatkom pavlakom i jagodama

Sastojci:

  • 225g brašna
  • 75g kakao praha
  • 4 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4dl mleka
  • 2 kašike maslaca
  • 2 jaja
  • 500ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera
  • oko 300g svežih jagoda
  • 200g čokolade za kuvanje

Priprema:

  1. Izmešati brašno sa šećerom i kakaom u prahu. Sipati postepeno hladno mleko i mešati dok se ne dobije fina smesa bez grudvica.
  2. Dodati 2 blago ulupana jajeta i 2 kašike rastopljenog maslaca. Ispeći 10-12 palačinki na klasičan način u zagrejanom tiganju na malo ulja.
  3. Jagode oprati, skinuti peteljke i iseći na sitne kockice. Umutiti slatku pavlaku u šlag, dodati šećer u prahu po ukusu i filovati ohlađene palačinke.
  4. Preko fila raspodeliti seckane jagode pa sve zamotati u rolatić ili preklopiti na 4 dela.
  5. Za umak, zagrejati latku pavlaku i pre nego što provri pomeriti sa ringle. Dodati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati dok se sve fino ne rastopi.
  6. Palačinke servirati sa toplim umakom i ukrasiti sa nekoliko svežih voćkica.