Sastojci:
- 1 i po slatka pavlaka od 250ml
- 4 i po kašike šećera
- 500g mascarpone sira
- 200ml instant kafe ohlađene
- 36 komada piškota
Postupak:
- U veću činiju sipajte mascapone sir i 3 kašije šećera. Promešajte kašikom dok se ne sjedine. Nemojte preterivati sa mešanjem da se sir ne bi proredio. Ostavite sa strane.
- U drugu činiju sipajte jednu slatku pavlaku i kašiku šećera i umutite mikserom dok ne postane čvrst šlag.
- Dodajte umućenu slatku pavlaku siru i lagano promešajte kašikom dok ne dobijete kompaktnu smesu.
- U šolju sipajte jednu kašiku instant kafe i malo vruće vode pa promešajte dok se kafa ne rastopi. Dodajte oko 200ml hladne vode. Promešajte dobro pa lagano prespite u dublji tanjir.
- Da biste sastavili kolač u čaši, uzmite piškotu i potopite je u kafu pa je stavite na dno čaše, uzmite drugu prepolovite je pa je potpite i stavite pored druge tako da imate prekriveno dno. Kašikom uzmite miks sira i slatke pavlake pa napravite jedan sloj preko piškota. Postupak ponovite još dva puta.
- Umutite pola slatke pavlake sa pola kašike šećera dok ne dobijete čvrst šlag. Sipajte ga u kesu ili tubu za ukrašavanje i stavite zvezdasti nastavak. Ukrasite kolače i pospite kakaom po želji.
- Ovako napravljen tiramisu se može čuvati u frižideru dva do tri dana.
- Prijatno!