Tiramisu u čaši

Sastojci:

  • 1 i po slatka pavlaka od 250ml
  • 4 i po kašike šećera
  • 500g mascarpone sira
  • 200ml instant kafe ohlađene
  • 36 komada piškota

Postupak:

  1. U veću činiju sipajte mascapone sir i 3 kašije šećera. Promešajte kašikom dok se ne sjedine. Nemojte preterivati sa mešanjem da se sir ne bi proredio. Ostavite sa strane.
  2. U drugu činiju sipajte jednu slatku pavlaku i kašiku šećera i umutite mikserom dok ne postane čvrst šlag.
  3. Dodajte umućenu slatku pavlaku siru i lagano promešajte kašikom dok ne dobijete kompaktnu smesu.
  4. U šolju sipajte jednu kašiku instant kafe i malo vruće vode pa promešajte dok se kafa ne rastopi. Dodajte oko 200ml hladne vode. Promešajte dobro pa lagano prespite u dublji tanjir.
  5. Da biste sastavili kolač u čaši, uzmite piškotu i potopite je u kafu pa je stavite na dno čaše, uzmite drugu prepolovite je pa je potpite i stavite pored druge tako da imate prekriveno dno. Kašikom uzmite miks sira i slatke pavlake pa napravite jedan sloj preko piškota. Postupak ponovite još dva puta.
  6. Umutite pola slatke pavlake sa pola kašike šećera dok ne dobijete čvrst šlag. Sipajte ga u kesu ili tubu za ukrašavanje i stavite zvezdasti nastavak. Ukrasite kolače i pospite kakaom po želji.
  7. Ovako napravljen tiramisu se može čuvati u frižideru dva do tri dana.
  8. Prijatno!