Sastojci:
- 700g junećih ili svinjskih šnicli
- 1 veći crni luk
- 1 čen belog luka
- 400g šampinjona
- 1 kašika senfa
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika putera
- 1/2 kašičice bibera
- 250ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica muskatnog oraha
- so
Priprema:
- Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti meso isečeno na trake. Kada upije svu svoju vodu, zapržiti ga da malo porumeni. Dodati sitno seckani crni i beli luk. Poklopiti i sve zajedno pržiti još par minuta.
- Kada luk omekš dodati senf i jednu čau prokuvale vode. Kuvati na srednjoj vatri dok meso ne omekša.
- Kada meso omekša dodati šampinjone isečene na listiće, malo posliti, pobiberiti i poklopiti da šampinjoni puste vodu, a za tim dodati biber.
- U manjoj posudi izmešati brašno i pavlaku za kuvanje. Izliti u tiganj i dodati malo muskatnog oraha. Dobro izmešati i kuvati još 10-ak minuta da se sastojci sjedine. Možete zaljutiti ljutom mlevenom paprikom po ukusu.
- Prijatno!